kada i kako uzimati homeopatske preparate


Postoje različite preporuke o uzimanju homeopatskih preparata, kao što postoje i razne homeopatske škole.
Dakle, nema jedinstvenog pravila kojeg bi se pridržavale sve struje liječenja koje koriste homeopatiju. Preporuke su npr. da se homeopatski preparat uzima pola sata prije jela, te da dok se uzima homeopatska terapija, da se ne smije piti kava, niti crni čaj, ne smiju se prati zubi sa zubnom pastom koja ima okus metvice, ne smije se piti čaj od metvice, ne smiju se uzimati hormonske pilule, ne smiju se uzimati kortikosteroidni preparati itd.
Ja mislim da sve gornje zabrane nisu potrebne. Ja smatram da je dovoljno uzimati homeopatski pripravak (najmanje, a može i više ) pet minuta prije jela. No, može se uzeti i pola sata prije jela i između obroka i natašte. Ukoliko se uzima iza jela bolje je da se uzima oko jedan sat iza obroka kad se umiri metabolička aktivnost.
Homeopatski preparat u globulama se rastapa u ustima, pod jezikom . Podjezična membrana je mjesto apsorpcije, a nije želudčana ili crijevna sluznica. Djeca smiju gristi kuglice jer se tako one pomiješaju sa slinom i opet dospiju do podjezične membrane.
Kapljice se pomiješaju s malo vode ili se uzmu direktno i zadrže oko 1-2 minute u ustima, pod jezikom.
Tablete se sažvaču u ustima, pomiješaju sa slinom , i tako opet dođu do podjezične membrane.